Kjeldahl Azot Protein Tayini Cihazı

KJELDAHL AZOT PROTEİN TAYİN CİHAZI
Gerhardt VAPODEST® 400
Kjeldahl yöntemi ile azot / protein analizi için en yaygın kullanılan yöntemdir. Uygulama sırasında amonyum, aminler vb. azot içeren tüm bileşikler tespit edilmektedir. Genel gıdalar, et ve et ürünleri, hayvan yemleri, atık su vb. çevre uygulamaları gibi birçok farklı matrikste kullanılabilen bir uygulamadır.
Uygulama olarak 3 adımlı bir analiz olarak değerlendirebiliriz;
  1. Yaş Yakma Uygulaması: Numune Sülfirik Asit ile parçalanarak Amonyum Sülfat Formuna Dönüştürülür.
  2. Nötralizasyon ve Distilasyon Uygulaması: Amonyum Sülfat formuna dönüşen azottan, Amonyak’ın Sodyum Hidroksit distilasyonu ile serbest hale getirilmesi
  3. Titrasyon Uygulaması: Borik Asit içerisine alınan distilat, ayarlı titrant ile titre edilir.