Hizmet Sözleşmesi

                                                                                                         
HİZMET SÖZLEŞMESİ
  1. Hizmet Talep Formu’nun doldurulup imzalanmasıyla hizmet talep eden kişi/kurum, gönderilen numunenin varsa insan ve çevre sağlığına olan zararlı etkilerini beyan ettiğini, etmediği takdirde oluşacak olumsuzluklardan sorumlu olacağını kabul eder.
  2. Temas ve solunum yolu ile zehirlenmeye neden olabilecek patojenik ve radyoaktif numuneler kabul edilmemektedir.
  3. Test ve analiz sonuçları ürün için bir kalite sertifikası niteliği taşımaz.
  4. Hizmet bedeli ödendikten sonra dekont elden ya da e-mail (arulab@ardahan.edu.tr) aracılığıyla ulaştırılmalıdır. Aksi halde hizmet talep süreci başlatılmaz.
  5. Gönderimi yapılan numune teslim edilinceye kadar muhafazasından hizmet talep eden kişi/kurum sorumludur. Numune merkezimize ulaştığında hasarlı ya da uygun olmayan kaplarda gönderilmiş olması durumunda hizmet talebi geçersiz kabul edilir.
  6. İadesi talep edilen numune iade edilir. Analiz süreci tamamlanan numuneler (rapor tarihi) 15 (on beş) iş günü içinde teslim alınmadığı takdirde atığa gönderilir.
  7. Beyan edilen analiz süreleri tahmini süre olup, gecikmelerden birimimiz sorumlu tutulamaz. Değişiklik durumunda, güncel analiz tarihi müşteriye yazılı veya sözlü olarak bildirilir.
  8. Hizmet talep eden kişi/kurum, analiz sonuçlarının sadece analizi yapılan numuneye ait olduğunu, ticari bir amaçla kullanılmayacağını ve sözlü/yazılı/görsel/sanal medya platformlarında “Ardahan Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi“ adının zikredilerek ve/veya söz konusu numunenin “Ardahan Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi“ tarafından onaylandığı anlamına gelecek şekilde ifade kullanmayacağını taahhüt eder.
  9. Hizmet talep eden kişi/kurum analiz sonuçlarına itirazı durumunda yapılan analiz tekrarlarında aynı sonuçlar elde edilirse, analizi talep eden kişi/kurum tam hizmet bedelini öder. Analiz sonuçlarına 7 (yedi) iş günü içinde itiraz edilmediği durumda sonuçlar kabul edilmiş sayılır.
  10. Analiz sonuçları bilimsel bir çalışma çıktısı olarak kullanılması durumunda ilgili raporda analizlerin “Ardahan Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi“ tarafından yapıldığı belirtilmelidir.
  11. Analiz raporları bir adet arşiv bir adet talep eden kişi/kurum için olmak üzere iki adet düzenlenir.
  12. Hizmet talep formu tarafımıza ulaşıp, onaylandıktan sonra bu “Hizmet Sözleşmesi” kabul edilmiş sayılır.
  13. Her türlü gönderim bedeli hizmet talep eden kişi/kuruma aittir.
  14. Hizmet ücretlerine KDV (%20) dahil değildir.
  15. Anlaşmazlık durumlarında Ardahan Mahkemeleri yetkilidir.